Çarşamba, Nisan 08, 2015

TAVUKLU TEPSİ BÖREĞİ

MALZEMELER: 3 adet tavuk kalça 2 çorba kaşığı tereyağı, 3 adet yufka, 2 adet yumurta, 1 çay bardagi süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, tuz, yaıim paket kabartma tozu, 1/2 çay bardağı maden suyu,1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 çorba kaşığı Susam. 
HAZIRLANIŞ! Tavukları küp şeklinde doğrayın. Bir tatlı kaşığı tereyağında soteleyip, soğumaya bırakın. Bir kapta; yumurtayı biraz çırpın, sonra süt, sıvıyağ, kabartma tozu, maden suyu ve tuzu ekleyip çırpmaya devam edin. Kalan tereyağı ile fırın tepsisini yağlayın: 1 adet yufkayı serin ve üzerine sütlü karışımdan gezdirin. ikinci yufkayı parçalara ayırıp, aralarına sütlü karışımmdan gezdirerek tepsiye yerleştirin. Tavuklar yufkanın üzerine yayın. Üzerine pulbiber, kekik ve karabiberi serpin. Kabın kenarından sarkan yufkaları böreğin üzerine kapatın, kalan yufkayı düzgün bir şekilde tepsinin üzerine yayın. En üste kalan sütlü karışımı boşaltın. Susam serpin ve önceden 175-200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın

0 yorum:

Yorum Gönder