Salı, Nisan 07, 2015

MELEMEN (MENEMEN)

MALZEMELER:1 kg domates, 50gr. tereyağı, 50 gr. margarin 350 gr karışık (acı/tatlı) sivri biber,1/2 bağ maydanoz, 4 adet yumurta, 1/3 çay kaşığı karabiber, 1,5 çay kaşığı pul biber, yeterince tuz. 
HAZIRLANIŞI: İlk önce domateslerimizin kabuklarını soyup, domateslerimizi küçük küpçükler şeklinde, biberlerimizi yuvarlak halkalar şeklinde doğruyoruz. Ardından biberlerimizi tavada erittiğimiz margarin ve tereyağı karışımının içine ekliyoruz. Dirilikleri geçinceye kadar, yakmadan suları çekilmeyecek şekilde pişiriyoruz. Sonra domatesleri,karabiber ve biberini ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Yemeğimiz pişerken biz maydanozları ince ince kıyıp yumurtaların sarısı ile akını sarının üstündeki zar dahil ayıklıyoruz.(Dileyen ayırmayabilir de)Melemenimiz pişmeye yakın maydanozu ve tuzunu ekliyoruz.Ocaktan kaldırmadan 1,5 dakika önce de yumurta sarısını ekleyip (dileyen 1,5 dakika karıştırır ve ya yemeğin ğstüne döküp kapağı kapatarak yumurtanın buharda pişmesini sağlayabilir) servis yapabilirsiniz

0 yorum:

Yorum Gönder