Pazar, Nisan 26, 2015

EV MANTISI

MALZEMELER: 500 gr kıyma, 4 su bardağı un, 2 yumurta , 1 büyük baş soğan, 1 çay kaşığı karabiber, yoğurt, sarımsak, isteğe bağlı pul biber, tuz, su.
HAZIRLANIŞI:Un, yumurta, su ve tuz karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığından daha sert bir hamur yoğurulur. 10-15 dakika üzerine bir bez örtülerek dinlenmeye bırakılır. Hamur dinlenirken kıymanın içine soğan rendelenir ve baharatları eklenir. Sonra hamur tek tek merdane ve ya oklava yardımıyla açılıp istenen şekillerde küçük parçalara ayrılıp içine hazırlanan içten yarım çay kaşığı koyulur/kapatılır. Kapatılan mantılar kaynar içerisine yarım çay bardağı sıvı yağ eklenmiş suya atılır, su üzerine çıkan mantılar süzgece alınır. Tabaklara alınan mantılar sarmısaklı yoğurt ve biberli tereyağı üzerine dökülerek servis yapılabilir. 

0 yorum:

Yorum Gönder