Çarşamba, Nisan 08, 2015

AYRAN AŞI

MALZEMELER:1 su bardağı aşurelik buğday, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1.5 su bardağı yoğurt (280 gr), 2 yemek kaşığı un,1 su bardağı su (200 ml), 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı nane. 
HAZIRLANIŞI: Buğdaları haşlayın. Ayrı bir kapta yoğurdu çırpın ve su ekleyerek ayran haline getirin. Hazırlanan ayrana unu katın, haşlanmış buğday ve sıvıyağ ile karıştırarak orta ateşte yanan ocağa koyun. Bu karışıma, haşlanmış nohutları ekleyin ve karışım kaynamaya başlayıncaya kadar yavaş yavaş karıştırın. Karışım kaynamaya başladıktan sonra tuzu ilave edin ve bir müddet daha kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve naneyi ekleyin. İsteğe göre soğuk olarak servis edilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder