HAZIRLANIŞI:Tepsinin altına yağlı kağıdı yerleştirin. Üstüne tavuk pirzolaları elinizle açarak yerleştirin. Üzerine tuz serpin. Onun üstüne biraz irice dilimlenmiş patatesleri, onun üstüne de aynı irilikte domatesleri yerleştirin. Biberleri elle 2-3 parçaya ayırarak üstünde boş kalan yerlere yerleştirin. Tekrar tuz serpin. Elinizle üstüne pul biberleri gezdirin. Az yağlı istiyorsanız kendi yağı yetecektir, biraz daha yağlı olsun diyorsanız yarım çay bardağı yağ ekleyin. Üzerini alüminyum folyoyla sıkıca örtün. Önceden 250 derecede ısıtımış fırında 75 dakika pişirin tepsiyi alıp üstündeki alüminyum folyoyu çıkararak 15 dakika daha pişirin. Afiyet olsun.
FIRINDA SEBZELİ TAVUK PİRZOLA
MALZEMELER: (6 kişilik) Fırın tepsinizin alabileceği kadar tavuk pirzola (2.5 kg). 7 adet yeşil biber, 6 adet orta boy domates, 5 adet orta boy patates, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber,yağlı kağıt, alüminyum folyo, yeterince tuz
0 yorum:
Yorum Gönder