Çarşamba, Mart 25, 2015

ETLİ KURU FASÜLYE

 MALZEMELER: 500 gr. kuru fasulye, 250 gr. kuşbaşı et. 2 baş soğan, 2 adet domates veya 1 çorba kaşığı salça, 3-4 adet sivri biber, 1 çorba kalığı margarin. Yeterince tuz, karabiber 
HAZIRLANIŞI:Fasulyeyi geceden tuzlu suda ıslatalım. Sabahleyin yıkayıp süzdükten sonra üstünü örtecek kadar bolca suda haşlayın.Dağılmamasına dikkat edin. Etleri tencereye koyup. suyunu salop çekinceye kadar çevirin, yağı ilave edin, yağ kızmaya başlarken ince doğranmış soğanlari ekleyin. Soğanlar pembeleşirken doğranmış domates veya yerine sulandırılmış salça katın. Fasulyeleri ilave edin. üzerine biberleri doğrayın. Ve karabiberi, tuzu katarak az sıcak su ile fasulyeleri pişirin. Arzu ederseniz et yerine pastirma da katabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder