Cuma, Temmuz 03, 2015

İZMİR PİLAVI

MALZEMELER: 2 su bardağı pirinç, 1 adet soğan, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı ceviz, 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık, 5 adet kuru kaysı,çeyrek demet dereotu,çeyrek demet maydanoz, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı Antepfıstığı.. Tuz ve su.
HAZIRLANIŞI:Pirinçleri yıkayıp süzün. Pirinçleri, kıyılmış soğanı yağda kavurun, suyunu verip demlenmeye bırakın. Diğer bir tencerede yağı koyup fıstıkları kavurun. Ceviz, fıstık, kayaı ve Antepfıstığını da ekleyip kavurun. Demlenen pilava ekleyip yeşillikleri karıştırın ve kek kallbına döküp servis tabağına ters çevirin. 
*Tarifinden dolayı Güzide Hanım'a teşekkür eder daha iyi çekilmiş bir resim bekleriz.*

0 yorum:

Yorum Gönder