Salı, Nisan 07, 2015

ZEYTİNYAĞLI YERELMASI

MALZEMELER: 1 kg yerelması, 2 adet havuç, 2 adet patates, 1 yemek kalığı un, yarım adet limon, 1 çay bardağı zeytinyağı, 2 adet kesme şeker, 1 çay kaşığı tuz,1/3 maydanoz. 
HAZIRLANIŞI: Önce yer elması, patates ve havuçları soyup yıkayın. Patates ve yerelmaları büyükse ikiye bölün, limonlu suda bekletin. Havucu halka halka doğrayın. Havucu yuvarlak yuvarlak doğrayabilirsiniz. Tencereye zeytinyağını koyup, unu ekleyin ve un sararıncaya kadar kavurun. Yemeğin suyunu koyup, sebzeleri katın. Kesme şeker ve tuzu da ekleyin. Orta ateşte yumuşayıncaya kadar havuçları pişirin. Kapağı kapalı soğutarak servis yapın.Üzerine isteğe göre maydanoz veya dere otu serpebilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder