Cuma, Nisan 03, 2015

SARAY SARMASI (KAKAOLU)

  • MALZEMELER:1 lt süt,1bardak un, 1 bardak toz şeker, 3 kaşık kakao, 1 paket vanilya, 250 gr tereyağı veya margarin

Ara Malzemesi İçin:Sade krem şanti 1 poşet,Süt 1 su bardağı,Muz 3 tane

Üzeri için; hindistan cevizi. 

HAZIRLANIŞI:Tencereye sütü, unu, şekeri, kakaoyu koyduktan sonra,çırpma teli yardımıyla çırpın.Tencereyi orta ısıdaki ateşe koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Yağ ve vanilyayı ekleyin ve bir taşım daha kaynatıp ocağı kapatın..Elde ettiğiniz muhallebiyi mikserde köpük köpük oluna dek çırpın.Fırın tepsinize bol miktarda hindistan cevizi dökün.Mikserdeki muhallebiyi sıcakken hindistan cevizinin üzerine yayın.Kolayca yayabilmek için kullandığınız kaşığı suyla ıslatın.Yaydığınız muhallebinin soğumasını bekleyin.

 Bu arada sizde krem şantiyi süt ile çırpın.Muhallebi soğuduktan sonra üzerine sürün.Buzdolabının herhangi bir rafında soğuması için bekletin..Aradan iki-üç saat geçtikten sonra kontrol edin yada bir gece dolapta bekletebilirsiniz daha iyi sonuç almak için..Muhallebinin  sarılacak kıvama gelmesi gerekiyor bu durumda ise dolaptan çıkarıp dikdörtgen dilimler şeklinde kesin..Kestiğiniz dilimleri yeniden hindistan cevizi dökülmüş bir tepsiye yerleştirin..Dar kısmına muz dilimi koyduktan sonra rulo şeklinde sarın.Bu şekilde servis edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder