Salı, Nisan 07, 2015

GELİN FASÜLYESi

MALZEMELER: 1 yemek tabağı dolusu kurutulmuş taze fasulye ( taze fasülyeden de yapabilirsiniz), 2 çorba kaşığı margarin,2 adet soğan, 200 gr kuşbaşı kuzu eti, 2 adet patates 1/2 çay bardağı pirinç,1 çorba kaşığı salça ve tuz. 

HAZIRLANIŞI: Kurutulmuş taze fasulyeleri akşamdan suda bekletin. Tencereye 2 çorba kaşığı margarini alın. Kızdıktan sonra yemeklik doğradığınız soğanları ilave edin. Pembeleşmeye başladığında kuşbaşı doğranmş kuzu etini ilave edin. Eti, suyunu çekene dek kavurun. Süzdüğünüz fasülyeleri ve kabuklarını soyduktan sonra kuşbaşı iriliğinde kestiğiniz suyu süzülmüş patatesleri ve pirinci ilave edin. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Tuzunu atın. Su kaynadıktan sonra kısık ateşte 40 dakika pişirip, servis yapın. 

0 yorum:

Yorum Gönder