Cuma, Nisan 03, 2015

KABURGALI PİLAV

MALZEMELER: 1 adet koyun kaburgası,1/2 su bardağı Amerikan pirinci (yoksa normal pirinç te olabilir), dolmalık fıstık, kuş üzümü, 2 yemek kaşığı tereyağ, tuz, karabiber. Kırmızı biber, su.
HAZIRLANIŞI: Koyun kaburgasıını bütün olarak derin bir tencereye koyup biraz haşlayin. Haşlama suyunu alın, kaburgayı bir tepsiye alın, bu arada pirinci ılık suya ıslatın. Bir tencereye biraz tereyağı koyup eritin. İçine zevkinize göre karabiber. (tarcin, zencefil de olabilir) kırmızıbiber ve tuz koyup ateşten indirin. Bu malzemeyi tepsideki haşlanmış kaburga üzerine bir güzel sürüp 170 derece fırına sürün. Burada yarım saat daha kalacak. Bu arada bir tencereye tereyağını eritip dolmalık fıstığı ve kuş üzümlerini koyun. Biraz karıştırdıktan sonra ıslatılmış Amerikan pirincini ilave edin. Ayrırdığınız kaburganın haşlanmış et suyunu ilave edin. Et suyu az gelirse su ilave edebilirsiniz, pilav piştikten sonra geniş bir tabağa alın ve fırında pişirdiğiniz kaburgayı pilavın üstüne bütün olarak koyup böyle servis yapın. Yufka veya lavaş ekmekle yenirse daha güzel olur

0 yorum:

Yorum Gönder