Cuma, Nisan 03, 2015

ÇARDAK KEBABI

MALZEMELER: (4 kişilik)1/2 kg. kuşbaşı kuzu eti, 2 baş soğan, 4 diş sarımsak, 2 domates, 3 sivribiber, 2/3 su bardağı süt, 5 çorba kaşığı un, 1 yumurta tuz, karabiber, kekik, 1 dilim kaşar peyniri, ketçap.
HAZIRLANIŞI: Öncelikle kusbaşı kuzu etini, soğan, sarımsak, domates, biber ile su, tuz ve yağı ekleyerek pişirin. Pişen etleri süzerek başka bir kaba alın ve kekikleyin. Unu, yumurtayı ve sütü iyice çırpın. Unun topaklanmamsına dikkat edin. Krep hamurundan bir kepçe alarak az yağlanmış teflon tavada 3 dakika bir tarafini 3 dakika diğer tarafını olmak üzere pişirin. 4 krep yeterli olacaktir. Krebi bir kaseye koyarak pişen etleri içine yerleştirin. Kasenin dışında kalan krep hamuruyla ağzını kapatın. Kaseyi ters çevirerek tepsiyr yerleştirin. Kreplerin üzerine krep bohçasının büyüklüğünde bir dilim taze kaşar koyun. Peynirin uzerine bir miktar ketçap koyarak 150 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin. 

0 yorum:

Yorum Gönder