Pazartesi, Mart 23, 2015

SARAY LAHANA DOLMASI

MALZEMELER 1 adet orta boy lahana, 2 çay bardağı ayçiçek yağı, 2 çorba kaşığı salca, 6 adet küçük boy soğan, 500 gram kıyma. 1 çay kaşığı kuru feslegen. 1 çay kaşığı karabiber, 1 demet maydanoz, 3 cay bardağı kırık pirinç, 2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve su 

HAZIRLANIŞI: Lahananin göbeğini bıçakla oyarak çıkarın. Tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su koyun. Bütün olarak haşlayın. Ayrı bir tencereye de sıvı yağı koyun. İncecik doğranmış soğanları yağda kavurun. Kıymayı ilave edin. Kavrulunca salca, tuz, karabiber, fesleğen ve incecik doğranmiş maydanozu ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. Pirinci ilave edin, hepsini harmanlayarak karıştırın. Haslanmış lahananın suyunu süzün. Yapraklarini tek tek ayrı derin bir tencereye lahananin yapraklarını dışarı sarkacak biçimde serin. İçine hazırladığımız kaymalı harcı yayin. Uzerine lahana yaprağı kapatın. Tekrar kıymalı harçtan koyun bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. En son olarak dışarıya taşan yapraklari içeri doğru katlayın. Üzerini geçecek kadar su koyup, pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp yuvarlak bir fırın tepsisine ters olarak çevirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kızgın fırında kaşar peyniri iyice eriyene kadar pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder