Pazartesi, Mart 23, 2015

FIRINDA ISPANAKLI PATATES

MALZEMELER: 1 kg patates 1 kg ıspanak 1 kavanoz konserve mantar veya 250 gr taze mantar (tercihen konserve mantar 100 gr içim kasar peyniri, miktar isteğe bağlı acı pul biber, tuz. karabiber ve fesleğen. yarim su bardağı ayçiçek yağı 
HAZIRLANIŞI: Önce patatesler bol suda haslanır ve kabukları soyulur, daha sonra bu patatesler baş parmak kalınlığında halka halka doğranarak bir borcam tepsiye yan yana dizilir. Diğer taraftan bir tencerede sıvı yağ kızdırılır ve çok iyi yıkanıp ince ince doğranmış Ispanaklar bu yağda öldürülür. Ispanaklar biraz kavrulduktan sonra yıkanmış mantarlar küçük küçük doğranarak ıspanakların içine atılır ve iki bardak su ilavesiyle pişmeye bırakılır. Bu arada pişen Ispanak ve mantarın içine baharatlarımızı katabiliriz. Son olarak Ispanak ve mantar karışımı borcamın içindeki patateslerin üzerine yayılır ve üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek 200 derecede ısınmış olan fırında üzerindeki peynir eriyene kadar pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder