Pazartesi, Mart 23, 2015

ISPANAKLI TAVUK

MALZEMELER: 1 adet tavuk. Çerkez peyniri. 3/4 paket makarna. 1.5 kg ıspanak. Beşamel sos malzemesi 40 gr margarin 350 gr süt ve tavuk suyu karışımı, 1 kahve fincan un, tuz.
HAZIRLANIŞı:Ispanakları yıkayıp, suyunu  iyice süzün. iki çorba kaşığı yağ ile iyice pişirip bir kaba koyun. Üzerine biraz Çerkez peynir rendesini serpiştirin. Makarnayı haşlayıp, içine bir miktar yağ koyduktan sonra iyice karıştırın ve ıspanağın üzerine koyun. Çerkez peyniri rendesi ile üzerini kaplayın. En üstüne de, haşlayıp deri ve kemiklerini ayıkladığını tavuğu parçalar halinde yerleştirin. Üzerine boza kıvamında pişirilmiş beşamel sos dökün ve bir bıçakla alt katlara da geçmesini sağlayın. Kızgın Fırında iyice kızarana kadar pişirin. 
beşamel sosun hazırlanması: Unu yağda, orta hararette fazla sarartmadan kavurun. Daha sonra azar azar tavuk suyu ve süt karışımını ilave edin. Hızlı hızlı karıştırıp boza kıvamına gelinceye kadar pişirin

0 yorum:

Yorum Gönder