HAZIRLANIŞI Tereyağını eritin. sonra soğanı, dereotunu, mantarları, dolmalık fıstığı ve bezelyeyi ilave ederek 5-10 dakika kadar kavurun. Daha sonra suyu ilave ederek yıkanmış pirinçleri biraz soya sosunu ve baharatlar ekleyin. Su kaynayınca ateşi kısın ve 3 dakika daha ateşte tutun. Altını kapatıp fıstıklı mantarlı pilavınızı demlemeye bırakın.
FISTIKLI/MANTARLI PİLAV
MALZEMELER 2 su bardağı pirinç, 3 su bardağına yakın su 1/2 çorba kaşığı tereyağı 1/2 demet dereotu 250 gr küçük kesilmiş mantar, 1 su bardağı bezelye, soya sosu 1/2 demet taze soğan, karabiber, çok az tuz,dolmalik fıstık ( isteğe göre 1-2 paket)
0 yorum:
Yorum Gönder