Pazartesi, Mart 30, 2015

CİĞER SARMA

MALZEMELER: 1 adet kuzu ciğeri,1 adet kuzu iç gömleği,1 çay bardağı pirinç, 2 çay kaşığı nane,1 adet soğan,1 yemek kaşığı ayçiçek yağı, 1/2 yemek kaşığı salça, 1 çay kaşığı karabiber, 2 çay kaşığı tuz 
HAZIRLANIŞI: Kuzu ciğerini kuşbaşı doğrayıp, kanının çıkması için yarım saat kadar suda bekletin. İç gömleğin yağını yıkayıp küçük bir tepsiye koyarak üzerine sıcak su dökün, içi hazırlanana dek bir kenarda bekletin. Bu arada ince doğranmış soğanı bir kaşık yağ ile kavurun, üzerine küçük doğranmış ciğer parçalarını ilave edin ve beş dakika devamlı karıştırarak kavurun. Daha sonra yıkanmış pirinci katın. Bir iki defa daha çevirin, bir çay bardağı su ve tuz ilave edip, hafif ateşte suyunu çekene dek pişirin. Nane ve karabiber koyup karıştırın. Kuzu iç gömleğini bıçakla. 10-15 santimlik kare şeklinde bohçalara bölün. Her bir parçaya, hazırladığımız ciğerli pilavdan alacağı kadar koyup. dışarı taşmayacak şekilde uçlarini toplayıp kapatın. Kapatılan kısımları alta gelecek şekilde bir cam tepsiye dizin ve üzerine salça sürüp sıcak fırında on dakika pişirin. Sıcak olarak maynanoz ve limonla servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder