Cumartesi, Mayıs 30, 2015

KADINBUDU KÖFTE

MALZEMELER:1 baş soğan, 4 adet yumurta, 1 kg koyun kıyması, 1.5 su bardağı su, 1 kahve fincanı pirinç, 1 çorba kaşığı margarin, 1,5 su bardağı zeytinyağı, 2 kahve kaşığı karabiber, 1 kahve fincanı kaşar peyniri rendesi, tuz. HAZIRLANIŞI: Bir tencereye margarin ve ince kıydığınız soğanı koyun, soğanlar pembeleşinceye dek karıştırıp kavurun. Sonra tencereye sıcak su ve ayıklanmış pirinci ilave edin. Biraz tuz serptikten sonra tencerenin kapağını örtüp orta ateşte pirinci pişirin. Prinçler lapa kıvamına gelmek üzereyken ateşten alıp soğutun. Diğer yanda kymanın üçte ikisini yağsız bir tavaya koyun. Kuwetli ateşte kıyma suyunu salıp yeniden çekinceye  dek, karıştırarak kavurun. Daha sonra kıymayı soğumaya bırakın. Kıyma soğuduğunda çiğ kıymayla karıştırıp yoğurun. Rendelediğiniz peynir, karabiber, bir adet yumurta, tuz ve soğuttuğumuz pirinci katın. Karışımı 5 dakika kadar iyice yoğurun. Elde ettiğiniz bu karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve ıslak iki avcunuzun arasında yuvarlayın.  Bir kapta 3 adet yumurtayı hafifçe çırpın. Bir tavaya zeytinyağı koyup kuwetli bir ateşte kızdırın, sonra, köfteleri yumurta- ya bulayıp tavaya atın. Köftelerin her tarafl nar gibi kızardığında kevgirle alıp servis tabağın koyun ve sıcak servis yapın. 
*Tarif için Zeliha Hanım'a teşekkür ederiz.*

0 yorum:

Yorum Gönder