Pazartesi, Mayıs 18, 2015

TAVUK SARMA

MALZEMELER: 2 kg civarında kuru yolunmuş tavuk ya da hazır kuru yolunmuş piliç, tuz. 
HAZIRLANIŞI: Tavuğunuzu önce derin dondurucuda 1 saat bekletin. Bu işlem daha rahat hazırlamanızı sağlayacaktır. Buzdolabından çıkardığınız tavuğu ince uçlu keskin bir bıçakla tüm derisinden derisini parçalamadan ayırın. Derisinden ayrılmış tavuğun butlarının paça kısımlarını kesip atın. Sonra göğüs etini lades kemiği ve kıkırdağından tamamen ayıklayın. Bu sırada tavuktan çıkan yağları ayrı bir köşeye koyun. Sıyırdığınız deriyi ortadan ikiye kesip yine iki eşit parçaya ayırdığınız göğüs etini bolca tuzlayıp aşağıdaki şekilde kürdan yardımıyla iyice sarın. Aynı işlemi diğer yarı için de yapın. Sonra ayırdığımız yağları yine iyice tuzlanmış butların üstüne kürdanla saplayıp 250 derece de ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. Bulgur pilavıyla servis edebilirsiniz. İsterseniz tavuk içinin suyu ile kurumadan pişsin diye altına bir alüminyum tepsi su içerisinde bulgur koyabilirsiniz. Bu bulgur hem tavuktan süzülen yağlarla lezzetlenecek hem de tavuğunuz kurumayacaktır. 

0 yorum:

Yorum Gönder