Cuma, Nisan 03, 2015

ŞEHRİYE ÇORBASI

MALZEMELER: Yarım çay bardağı yağ. Yarım paket şehriye (tel,arpa vb farketmez),3 orta boy sivri biber (acı/tatlı tercihinize kalmış),4 orta boy domates, 200 gr. az yağlı kıyma, yarım 1/3 bağ maydanoz, 1/4 çay kaşığı karabiber, 1/2 çay kaşığı nane, 2 çay kaşığı kırmızı biber, tuz, 2,5 lt sıcak su.
HAZIRLANIŞI:Kıyma ile çok ince kıyılmış biberimizi yağda renkleri dönene kadar pişiryoruz. Ardından 3 adet domatesimizi ince ince doğrayıp ekliyoruz. Domatesler öldükten sonra; baharatları, maydanozu tuzumuzu ve şehriyemizi ekleyip 3 dakika karıştırıyoruz. Kalan 1 domatesimizi küçük küpler halinde doğrayıp sıcak suyu ekliyoruz. 20 dakika sonra çorbamız hazır.  Kurutulmuş ekmek kırıntılarıyla servis edebilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder