Çarşamba, Nisan 08, 2015

SEBZE KIZARTMASI

MALZEMELER: 1 adet kabak, 4 adet biber birkaç çiçek karnabahar, 1 adet domates patlıcan, 1 su bardağ un, tuz. Ayçiçek yağı. 
HAZIRLANIŞI: Kabak ve patlıcanları alacalı olacak şekilde soyun. İncecik dilimleyin. Karnabahar çiçekleri ve bütün biberlerle beraber una bulayın. Sıvı yağı iyice kızdırın. Sebzeleri yağa atıp kızartın. Delikli kevgir ile alip kâğıt havlu serdiğiniz servis tabağına aktarın. Bu arada domatesleri de enlemesine dilimleyin. Yağda çevirip kızartmanın üzerine koyun. Dilerseniz yoğurt ile servis yapın. Bu tarifi diğer sebzelerle de uygulayabilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder