Çarşamba, Nisan 08, 2015

ISPANAKLI HİNDİ

MALZEMELER: 4 adet hindi göğsü,1 kg ıspanak, 1 adet soğan,1 çorba kaşığı un,1 su bardağı sü, 1 subardağı  rendelenmiş kasar peyniri, karabiber, pulbiber, tuz.
HAZIRLANIŞI: Hindi etini iyice haşlayın. Fırın kabını yağlayın. Eti ince ince didin. Kaba alın. Ispanakların yapraklarını ayıklayıp temizleyin. Margarinde soğanı yemeklik doğrayıp ıspanakla beraber kavurun. Tuz, karabiber ve pulbiberi ilave edin. Hindilerin üzerine ıspanağı yayın. Ayrı bir kapta margarini eritin. Un ilave edin. Hafifçe kavurun. Üzerine soğuk süt ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Sonra ocaktan alın. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını sosa ekleyin. lspanakların üzerine hazırladığınız sosu yayın. En üste artan kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin. 

0 yorum:

Yorum Gönder