Salı, Nisan 21, 2015

HAŞLAMA 2.TARİF

MALZEMELER:1 kilo kemikli dana eti,1 baş soğan, 2 adet havuç,1 baş kereviz, 5-6 adet patates,1 dil sarımsak, 2-3 adet tane karabiber, yarim demet maydanoz, 1 çorba kalığı margarin. 
HAZIRLANIŞI:Göğüs kemiğitarafından parça dana etini bir tencerede önce yağsız olarak, suyunu salıp çekinceye kadar çevirin. Hatta biraz da kızartın. Az su ile 1 saat pişirin. Patateslerin küçüklerini bütün olarak, kerevizi küp biçiminde, havuçları da parmak uzunlu ğunda hazırlayıp, margarini dörde bölünmüş soğanla birlikte ete katın.Ilık 12 bardak su ve kara biber tanelerini ilave edin. Kısık ateşte sebze yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika daha pişirin. Yemeğiniz hazırdır. 

0 yorum:

Yorum Gönder