Çarşamba, Nisan 08, 2015

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

MALZEMELER:1.5 su bardağı haşlanmış barbunya, 2 domates, 1 çarliston biber, 1 soğan, 2 diş sarımsak. 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 su bardağı su, yarım limon suyu, 4-5 dal maydanoz, tuz. 
HAZIRLANIŞI: Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Çarliston biberin çekirdekli kısmını çıkarıp ince ince dilimleyin. Soğanı kıyın, sarımsakları ezin. Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin.Çarliston biberi ekleyip kavurun. Domatesi ilave edin ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Haşlanmış barbunyaları süzüp domatesli karışıma ekleyin. 2-3 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Su, limon suyu tuz ve toz şekeri ilave edip kapağını kapatın. Barbunyalar yumusayıncaya kadar pişirin.  Ateşten alp üzeri kapalı olarak ılımaya bırakın. Servis tabağına alıp üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Servis yapincaya kadar buzdolabında bekletin.

0 yorum:

Yorum Gönder