Çarşamba, Nisan 08, 2015

HİNDİLİ/TAVUKLU MARUL SALATASI

MALZEMELER: 350 gr hindi ya da tavuk filetosu. 1-2 tatlı kaşığı bal, 1 çorba kaşığı soya sosu. 1-2 çorba kaşığı limon suyu. 1 küçük atom marul. 1 çorba kaşığı soyulmuş ayçekirdeği, 250 gr kiraz domates, 1 salatalık, 1 küçük kutu konserve mısır. 1 demet taze sogan, 1 çorba kaşığı sirke, 2 çorba kaşığı ayçiçekyağı, 1 çay kaşığı karabiber,margarin, tuz. 
HAZIRLANIŞI: Eti ayıklayıp ince şeritler halinde doğrayın. Bir kâsede bal, soya sosu, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp marine edin. Marineyi etin üzerine döküp karıştırın. Etin üzerini örterek buzdolabında 20 dakika kadar bekletin. Bu arada çekirdekleri yağsız bir tavada kavurun. Marul, domates ve salatayi iyice yıkayıp suyunu süzün. Marulu iri doğrayın. Domatesleri ikiye bölün. Salatalığı ince dilimler halinde doğrayın. Mısırı süzün. Taze soğanı yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince doğrayın. Sirke, tuz, karabiber ve sıvıyağı karıştırıp bir sos hazırlayın. Margarini bir tavada eritin. Eti tavada 3 dakika kavurun. Kosa bir süre soğumasını bekleyin. Büyük bir servis kasesinde marul, domates salatalık ve mısırı salata sosu ile karıştırın. Taze soğan ve çekirdekleri ekleyin. Eti salatanın üzerine yerleştirip servis yapın. .

0 yorum:

Yorum Gönder