Çarşamba, Nisan 08, 2015

BAHARATLI TAVUK

MALZEMELER: 10 adet tavuk but, 1 adet domates. 1 diş sarımsak, 1 adet soğan. 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı köri, 1 çorba kaşığı domates ve biber salçası, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı zerdeçal, 2 çay bardağı zeytinyağı, 1/2 limonun suyu, tuz, 1 çay kaşığı muskat HAZIRLANIŞI: Soğanı küçük küçük doğrayın. Domates ve sarımsağı rendeleyin. Domatesi zeytinyagi ve 1/2 limon suyuyla beraber bir tencereye alın. Salçayı da ekleyin ve ezin. Sarımsak, soğan ve baharatları ekleyin ve karıştırın. Tavuk butlarını tencereye koyun ve karışıma bulayın. Tencerenin üstünü örtün ve buzdolabında 3-4 saat beklemeye alın. Sonra butları tepsiye dizin ve orta ateşli fırında çıtır çıtır olana kadar pişirin. 

0 yorum:

Yorum Gönder