HAZIRLANIŞI: lspanagı ayıklayın. Kök kısmını 5 cm uzunluğunda keserek ayırın, iyice yıkayın. 1/2 su bardağı su ile 7 dakika haşlayın. Suyunu sıkıp ince ince kıyın. Taze soğan, maydanoz ve dereotunu kıyıp ıspanak ile karıştırın. Daha sonra karışıma un ve yumurtaları ekleyin. Mücveri tuz ve karabiber ile tatlandırın. Hazırladığınız mücver malzemesini kızgın yağa kaşık yardımıyla kısım kısım dökerek kızartın. Kızaran mücverleri kağıt havluya koyup fazla yağını çektirdikten sonra servis yapın
ISPANAK KÖKÜ MÜCVERİ
MALZEMELER:1.5 kg ıspanak, 3 adet taze soğan, 5 yemek kalığı un, 4 adet yumurta, 1/2 demet maydanoz, 1/2 demet dereotu, tuz, yağ.
0 yorum:
Yorum Gönder