Çarşamba, Nisan 08, 2015

MANTARLI KEREVİZ

MALZEMELER:1 büyük boy kereviz (soyulmuş dörde kesilmiş)1 adet sıkılmış limon, 200 gr doğranmış mantar ( ince kıyım kesilmiş)1 adet doğranmis soğan ( ince kıyım kesilmiş), 2 adet doğranmış çarliston biber, 100 gr Ayçiçek yağı, yeterince tuz ve pul biber. 100 gr rendelenmiş kaşar. 
Beşamel sosun malzemesi; un, 600 gr süt 100 gr, yeterince tuz, 1 adet yumurta sarısı. 
HAZIRLANIŞI: Kerevizi soyduktan sonra dörde kesip, limonla kaynamış suda haşlayıp soğuk suya çıkarın. Bu arada beşamel sosu yapmak için tencereye yağ koyun. Yağ eridikten sonra un ilave edin. Çırpma teliyle un pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra sütü ilave ederek yumurta sarısı ve tuzu ilave edin. Sos bir kere kaynadıktan sonra ocaktan alın. Bu arada kerevizin harcını elde etmek için bir tavada soğan, mantar ve biberleri bir güzel kavurun. Yaptığınız bu malzemeyi kerevizlerin üstüne koyun. Beşamel sosu da mantarların üstüne koyup kaları ilave ederek fırında kaları kızartıp servise sunabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder