HAZIRLANIŞI: Ispanakları bol suyla birkaç kere yıkayın. Yapraklarını dallarından ayırın. Bir tencerede, bir miktar tuzlu suyu kaynatın. Ispanakların yapraklarını kaynayan suya atıp, 4-5 dakika kadar pişirerek yumuşatın. Delikli kepçeyle çıkarın. Bir süzgecin içine koyarak fazla suyunu salmasını bekleyin. Küçük bir tencereye bir çay bardağı sıvı yağ koyun. içine unu ilave edin. Sürekli karıştırarak un pembeleşinceye kadar kavurun. Süt ve suyu ilave edin. Bu karışım koyu muhallebi kıvamina gelince içine ıspanakları ekleyin. 1 dakika kadar birlikte kavurduktan sonra ateşten alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt yayın. Salçayı tereyağıyla birlikte biraz pişirin. Yemeğin üzerine sosu gezdirip, servis yapın
BORANİ
MALZEMELER;1 kg ıspanak, 1 çay bardağı ayçiçekyağı, 3 çorba kaşığı un, 2 çay bardağı süt, 1/2 çay bardağı su, tuz, yoğurt,4-5 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı salça, 1 çorba kaşığı tereyağı.
0 yorum:
Yorum Gönder