Çarşamba, Nisan 08, 2015

SÜTLÜ BÖREK

MALZEMELER: 750 gr süt, 6 adet yufka, 4 adet yumurta, 300 gr kaşar peyniri, 1 adet küçük margarin, 1/2 demet maydanoz 
HAZIRLANIŞI: Yumurtalar, eritilmiş margarin ve sütü, bir kaba koyup karıştırın. Başka bir kapta ince kıyılmış maydanozla, peynir ve tuzu karıştırın. Bir yufkayı yağlanmış tepsiye yaydıktan sonra sütlü karışımdan dökerek ıslatın, diğer yufkaları da sıra ile büzüp tepsiye yerleştirin ve aralarına bolca sütlü karışımdan dökün. Maydanozlu içi böreğin orta katına yerleştirip işleme devam edin. Son kalan yufkaya da ilk yufka gibi, sütlü karışımdan bolca sürüp böreğin üzerine ters kapatın. Artan sütlü karışımı da üzerine döküp, fırına sürün. 

0 yorum:

Yorum Gönder