Çarşamba, Nisan 08, 2015

BULGURLU PAZI SARMASI

MALZEMELER: 2 demet pazı, 500 gr orta yağlı kıyma, 2 yemek kaşığı salça, yarım demet maydanoz, 2 kahve fincanı pilavlık bulgur, 2 adet soğan, 3 yemek kaşığı margarin, yeteri kadar tuz ve karabiber.  HAZIRLANIŞI: Bulguru yıkayıp biraz bekletin. Soğanları ve maydanozu ince kıyın. Büyükçe bir kâsede bulgur, kıyma, maydanoz, soğan, salça, tuz, karabiber ve margarini katıp iyice yoğurun. Pazıların saplarını kesip kaynar tuzlu suda bir taşım kaynatıp süzün. Yapraklara yeteri kadar harç koyup sarın. Tencereye dizin. Üzerine bir tabak kapatın. 1.5 su bardağı sıcak su ekleyip önce harlı daha sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 

0 yorum:

Yorum Gönder