Beşamel sos: Margarinle beraber 1 su bardağı un pembeleşmeden kavrulup üzerine 3 bardak süt eklenerek muhallebi kıvamı kadar pişirilir.
HAZIRLANIŞI: Dilimlenen nuarlar kızartıldıktan sonra bir tepsiye (cam,çelik, vb olabilir) dizin. Soğan, biber ve mantarları kavurup üzerine küp doğranmış domatesleri ilave edip pişirin ardından tuzunu ilave edin. Sonra bu karışımı nuar dilimlerinin üzerine örtüp ardından da beşamel sosla tüm etlerin üzerini kaplayın. 200 derece fırında 10 dakika daha piştikten sonra çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşarı ekleyip tekrar fırına verin. Kaşarlar pembeleşinceye kadar fırında kaldıktan sonra çıkarıp sıcak servis yapın
*Tarif için Ayşegül Hanım'a teşekkür ederiz. Resim bekliyoruz. *
0 yorum:
Yorum Gönder